Ajankohtaista

11.5.2018

NOKIAN NEULOMOA KOSKEVAAN UUTISEEN LIITTYEN (mm. Aamulehti 10.5.)

Nokian Neulomo Oy:n alkutaipale on ollut tapahtumarikas. Toimintamme aloituksen ja tuotteidemme vastaanotto oli innostunut ja olemme saaneet paljon tukea matkamme varrella. Olemme kehittäneet toimintaamme ja tuotteitamme jatkuvasti. Myyntimme osalta emme ole kuitenkaan vielä päässeet riittävän lähelle tavoitteitamme, joka on ollut pääsyy toimintamme tappiollisuuteen sekä aloitusvuonna 2016 että päättyneenä vuonna 2017.

Toiminnan jatkaminen edellyttää merkittäviä muutoksia. Suomalaisuus, suomalainen työ, puupohjaisiin materiaaleihin keskittyminen, kierrätysmateriaalien käytön kehittäminen ja muu jatkuva kehittäminen pysyvät edelleen toimintamme keskiössä. Paljon on kuitenkin kyseenalaistettava.

Valmistelemiemme muutosten toteuttaminen, valmisteltu lisärahoitus ja yrityksen saneeraus luovat mielestämme nyt tarvittavan uuden perustan toiminnan jatkolle. Olemme myös luottavaisia että muutokset avaavat uusia mahdollisuuksia tuotteidemme ja palvelujemme kehittämiseen sekä yrityksen kasvuun.

Verottaja on uutisoidun mukaisesti jättänyt Nokian Neulomo Oy:tä koskevan konkurssihakemuksen. Nokian Neulomo Oy on osaltaan jättämässä yrityssaneeraushakemuksen. Yrityksen saneeraus on arviomme mukaan mahdollinen ja paras vaihtoehto toimintamme jatkamiseksi. Saneeraukseen liittyvät rahoitusneuvottelut ovat edenneet hyvin ja valmistelut yrityssaneeraukseen liittyen ovat käynnissä.

Verkkokauppatoimitukset toimitetaan edelleen normaalisti ja myös Remium -tuotteiden tuotanto on toteutumassa suunnitellun mukaisesti.

Kerromme yrityssaneerauksen etenemisestä ja saneeraukseen liittyvistä muutoksista erikseen myöhemmin.

Vesa Moisio
toimitusjohtaja, Nokian Neulomo Oy
vesa.moisio(at)neulomo.com


18.04.2018

NEULOMO REMIUM ENNAKKOMYYNTI

Neulomon rakastetuin klassikko Marika-tunika sekä aivan uusi ja paljon toivottu tunikamalli Siru nyt ennakkomyynnissä täysin uudenlaisesta Remium-neuloksesta!  💚

Tee ennakkotilauksesi täällä: https://goo.gl/P9MQ7w

Neulos on kehitetty meillä Nokian Neulomossa puupohjaisesta kuidusta ja leikkuujätepuuvillasta. Se tuntuu päällä ylelliseltä, vahvalta ja pehmeältä. Remium on jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain vihreää  💚

🌿 Uutta – Remium-neulossekoite on laadukas ja täysin uusi Suomessa kehitetty materiaali.
🌿 Vanhaa – Neulomon tutussa klassikkotuotteessa on käytetty Refibra™-kuitua, joka koostuu puukuidusta ja leikkuujätepuuvillasta.
🌿 Vihreää – Puukuitu on ympäristöystävällinen materiaali, joka puuvillaan verrattuna tarvitsee 78 % vähemmän viljelysmaata ja säästää 95 % vettä.

Ennakkomyyntiaika on 18.4.-1.5. Tuotteiden valmistus aloitetaan ennakkomyynnin päätyttyä ja tuotteet toimitetaan heinäkuun puoliväliin mennessä.


18.04.2018

NEULOMO LAPSIMESSUILLA 20.-22.4.2018

Neulomo on ensi kertaa mukana Lapsimessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Pakkaamme Nokialta messuille mukaan Neulomon ensimmäiset lastenvaatteet – ihan uuden Mama ja Mini-malliston! Lisäksi mukana on hauskimpia juttuja kevään naisten mallistosta. Tule tutustumaan! Löydät meidät osastolta 6C90. Nähdään ♡

Lisätietoa messuista: lapsimessut.messukeskus.com/


18.04.2018

NEULOMO SUPERMESSUILLA 20.-22.4.2018

Neulomo on mukana Tampereen Supermessuilla. Pakkaamme Nokialta mukaan mustavalkoisia suosikkeja kevään sesonkimallistosta sekä paljon värikkäitä erikoistuotteita, joita saa vain tapahtumista. Löydät meidät Tampereen Messu- ja Urheiluhallin osastolta C 611. Nähdään!

Lisätietoa messuista: www.supermessut.fi/fi/


23.03.2018

UUDET KANGASKASSIT VERKKOKAUPASSA

kangaskassi, kesäkassi

Uudet Neulomo-kangaskassit ovat nyt valmiina ja löytyvät verkkokaupastamme. Kassi sai aluksi ajattoman mustavalkoisen Maalissa-kuosin, joka helmikuussa äänestettiin suosikiksi Neulomon somessa.

Pääset tutustumaan uusiin kangaskasseihin tästä:
www.weecos.com/…/it…/kangaskassi-maalissa-70006-1909


16.03.2018

VARASTON TYHJENNYSMYYNTI

Neulomossa tyhjennetään varastoa hihat heiluen, ja kaikki edellisten sesonkien mekot, tunikat, paidat, housut ja haalarit ovat nyt verkkokaupassamme huikealla 50 % – 75 % alennetulla hinnalla. Tarjous on voimassa viisi päivää ja päättyy tiistaina 20.3. klo 24. Kipin kapin ostoksille, nopeat nappaavat parhaat päältä! *

Kauppaan tästä: www.weecos.com/fi/stores/neulomo

*Alennus ei koske jatkuvia tuotteita eikä kevään 2018 sesonkimallistoa. Tarjoushinnat on merkitty tuotteisiin.


19.02.2018

FUTURE FABRICS EXPO, LONTOO 24.-25.1.2018

Tammikuussa Lontoossa järjestettiin seitsemättä kertaa Future Fabrics Expo, maailman suurin innovatiivisten, vastuullisesti tuotettujen tekstiilimateriaalien esittelytapahtuma. Esittelimme expossa Nokian Neulomossa kehitettyjä ylellisiä neulossekoitteita, jotka pohjautuvat itävaltalaisen Lenzingin kehittämään Refibra™ -kuituun. Refibra™ – “uudelleen syntynyt Tencel®”, kuten Lenzing sanoo –  on osin puupohjaista ekologisin menetelmin valmistettua lyocell-puukuitua ja osin vaateteollisuuden leikkuujätepuuvillaa.

Future Fabrics Expo Lontoossa 24.-25.1.2018 oli vilkas tapahtuma. Expossa oli esillä Nokian Neulomon neuloksia.
Future Fabrics Expo Lontoossa 24.-25.1.2018 oli vilkas tapahtuma. Expossa oli esillä Nokian Neulomon neuloksia. Kaikissa neulosnäytteissäolevat symbolit kertovat mitä kestävän tuotannon kriteerejä materiaalin valmistaja täyttää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Future Fabrics Expossa vieraili tänä vuonna yli 1000 muotialan ammattilaista, ja näytteillä oli noin 5000 tekstiilimateriaalia 150 eri valmistajalta. Tapahtuman tärkeimpiä tavoitteita on kasvattaa ympäristön kannalta kestävän tekstiilituotannon näkyvyyttä sekä tehdä sitä tunnetuksi vaateyritysten suunnittelijoille ja ostajille sekä medialle.

Mukana Future Fabrics Expossa on runsaasti kaupallisesti valmiita materiaaleja, kuten suljetun kierron prosessein tuotettuja puukuituja, luomupuuvilloja, villoja erilaisina sekoitteina sekä kasviparkittuja nahkoja. Expossa voi tutustua myös aivan uusiin tulevaisuuden raaka-aineisiin, esimerkiksi appelsiininkuori-, ananas- ja sienikuituun, biohajoaviin paljetteihin ja kierrätysmuovipulloista valmistettuihin kankaisiin.

Tutustu tapahtumaan: http://thesustainableangle.org/the-7th-future-fabrics-expo-2/


Lenzing®, TENCEL®, and Refibra™ ovat Lenzing AG:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.


12.02.2018

NEULOMON POP UP -KAUPASSA NYT UUTTA KEVÄTMALLISTOA

Neulomon POP UP -kauppa on 2018 avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 15-18. Uutta kevätmallistoa on saapunut kauppaamme. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan! Tanhuankatu 2, Nokia.


08.01.2018

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2018

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2018

Vuosi 2017 oli Neulomon ihan ensimmäinen kokonainen kalenterivuosi. Pyysimme teitä suunnittelemaan kanssamme mukavimpia luottovaatteita. Teimme paljon töitä kehittääksemme yhteiselle ympäristöllemme parempia materiaaleja. Syksyllä lanseerasimme kurvikkaille naisille Muoto-malliston, jossa on kokoja 5XL saakka. Teimme myös isänpäiväksi aivan ensimmäisen pienen miestenvaatekokoelmamme.

2018 lupaamme jatkaa kehitys- ja suunnittelutyötämme parempien vaatteiden ja ekologisempien materiaalien parissa. Erityisesti keskitymme leikkuujätepuuvillasta valmistetun Refibra-kuidun jalostamiseen toimiviksi ja laadukkaiksi neuloksiksi sekä ekologisten puukuitujen ja luomupuuvillan käytön kehittämiseen. Luvassa on myös kiinnostavia yhteistyöprojekteja! Niistä kerromme lisää myöhemmin. Toivomme, että pystymme tänäkin vuonna mahdollisimman hyvin kuuntelemaan teitä ja toteuttamaan toiveitanne.

Kiitos teille kaikille jotka olette mukanamme. Kiitämme kaikista arvokkaista palautteista ja toiveista, joita olette meille kertoneet. Kiitos myös kaikille teille rohkeille ja ihanille naisille, jotka olette olleet meillä mallina. Olette upeita.

Vuosi on ollut meille antoisa ja opettavainen. Tämä on alku matkallamme kohti kestävää ja kaunista tulevaisuutta.

Terveisin,

Neulomon väki


04.01.2018

NEULOMON POP UP -KAUPPA  ON JÄLLEEN AVOINNA

Neulomon POP UP -kauppa avaa jälleen joulutauon jälkeen ovensa tiistaina 9.1. ja on tammikuussa 2018 avoinna tuttuun tapaan tiistaisin ja torstaisin klo 15-18. Tanhuankatu 2, Nokia. Lämpimästi tervetuloa!


22.12.2017

NEULOMO TOIVOTTAA RENTOUTTAVAA HYVÄN OLON JOULUA


22.12.2017
NEULOMON POP UP -KAUPPA LOMAILEE

Neulomon POP UP -kauppa Tanhuankadulla lomailee viikot 52 ja 1. Tiedotamme uusista aukioloajoista tammikuussa.
Rentouttavaa joulua kaikille.


22.12.2017

NEULOMON JOULUALE ON ALKANUTNeulomon jouluale on alkanut ja verkkokaupastamme voit nyt löytää aarteita 20-40 % alennetulla hinnalla. Joulutarjouksena saat myös Olo-malliston kaikista tuotteista 15 % alennuksen Tapaninpäivän 26.12. iltaan saakka. Alehinnat on merkitty verkkokaupassa erikseen.
Ostoksille pääset tästä: https://www.weecos.com/fi/stores/neulomo


12.12.2017

NEULOMO POP UP -KAUPPA | TANHUANKATU 2, NOKIA

Neulomon omasta POP UP -kaupasta ehdit vielä hankkia parhaat pehmeät paketit jouluksi – vaikkapa miesten t-paidat, suomensiniset tunikat tai unelmanpehmeät oloasut. Meiltä löydät mukavat asut joulunviettoon ja ihanat mekot loppuvuoden juhliin.

Nähdään pian .

AVOINNA ENNEN JOULUA:  TO 14.12. | TI 19.12. | TO 21.12. | klo 15-18 | Tervetuloa!


7.11.2017

“NOKIAN Neulomo on kulkenut vaatetusalalla vastavirtaan. Kun valtaosa tuotannosta on siirtynyt ulkomaille, Nokian Neulomo on luonut uutta vaatevalmistusta Suomeen. “

Helsingin Sanomat 5.11.2017

“Miksi Marimekko, Luhta ja Reima eivät ole oikeasti ”made in Finland”, vaikka suomalaiset haluaisivat ostaa kotimaista?”, kysyy helsingin Sanomat. Toimittaja Minna Pölkki ja kuvaaja Reijo Hietanen kävivät Nokialla tutustumassa Neulomon toimintaan.

”Suomessa olevan toiminnan on oltava jotain erityistä. Meidän olemassaolomme perustuu siihen, että kuluttajat tiedostavat entistä enemmän vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä.”, kertoo toimitusjohtajamme Vesa Moisio. “ Suomen vaateteollisuuden on omaksuttava uusia toimintatapoja”, hän sanoo.

Moisio kertoo Helsingin Sanomille uskovansa, että Suomen vaateteollisuus voi menestyä kansainvälisestikin nimenomaan erikoisosaamisen alueilla – esimerkiksi haastavien materiaalien valmistuksessa. Tällaisia ovat muun muassa kierrätyskuiduista kehitetyt materiaalit.

Koko artikkelin löydät luettavaksi täältä: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005436914.html

HS 5.11.2017
Maiju Virtaniemi
Vesa Moisio ja Markit Lakkala
Vesa Moisio ja Markit Lakkala
Helinä Huttunen
Helinä Huttunen

3.11.2017

“Tavoitteenamme on tulla vuoteen 2020 mennessä Euroopan merkittävimmäksi vastuullisen vaatetustuotannon kokonaistoimittajaksi ja kehittäjäksi”

Tamperelainen 1.11.2017

Tuija Ala-Ilomäki ja Vesa Moisio
Tuija Ala-Ilomäki ja Vesa Moisio

Tamperelainen-lehti kävi tutustumassa Neulomoon. Toimitusjohtajamme Vesa Moisio kertoi toimittaja Sonja Sivoselle Neulomon tulevaisuuden tavoitteista ja suunnitelmista sekä ajankohtaisesta tuotekehitystyöstä:

“Tehtaan henkilöstön vahvuutena on erityisosaaminen haastavien kierrätysmateriaalien käsittelyssä. Euroopassa on hyvin vähän tekijöitä, joilla on halu ja taito tehdä vaatteita uusiomateriaaleista. Pyrimme tulevaisuudessa lisäämään merkittävästi uusien kierrätysmateriaalien hyödyntämistä”

“Muokkaamme tällä hetkellä kierrätysmateriaaleja mahdollisimman samanlaiseksi käyttökokemukseltaan ja -iältään kuin neitseelliset kankaat ovat”

Neulomon innovaatio on itävaltalaisen Lenzingin kehittämästä Refibra-kierrätyspuuvillakuidusta valmistettu neulos. Materiaalia kehitetään vielä ja kuluttajatestaukset ovat käynnissä. Myyntiin ensimmäiset tuotteet on tarkoitus saada pian.

Koko artikkelin pääset lukemaan tästä: http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/575245-nokialta-ponnistetaan-maailmalle-nokian-neulomo-pyrkii-euroopan-valloitukseen


25.10.2017 Vesa Moisio

NEULOMO GOES RECYCLED | REFIBRA

Päivitys 12.12.2017: Kuluttajatestaajat valittu

Neulomo ja Refibra

Ensimmäiset kierrätettyyn puuvillaan perustuvat Neulomon tuotteet ovat jo testikäytössä neulomolaisilla. Etsimme nyt myös kuluttajia mukaan testaamaan uutuuksia. Kuluttajatestien tavoitteena on kerätä käyttökokemuksia ja varmistaa neulosten kestävyys kotipesuissa. Kehitystyön tavoitteena on, että kierrätysneulokset vastaavat käytettävyydeltään nykyisiä neuloksiamme. Myyntiin tuotteet tulevat heti kun neulosten kehitystyö on saatu valmiiksi – mahdollisimman pian.

Nyt testattavissa neuloksissa käyttämämme kierrätyskuitu on leikkuujätepuuvillasta ja puukuiduista Itävallassa valmistettu Refibra -kuitu, joka on kehrätty langaksi kumppanimme kehräämössä Euroopassa. Kehitetyt neulokset on neulottu Orivedellä ja niiden värjäys, painaminen ja muu käsittely tapahtuu omalla tehtaallamme Nokialla.

Kuluttajatesteihin osallistuvat henkilöt saavat käyttöönsä uusista materiaaleista valmistettuja Neulomon tuotteita ja sitoutuvat raportoimaan käyttökokemuksistaan. Voit ilmoittaa kiinnostuksestasi osallistua kuluttajatesteihin lähettämällä viimeistään 31.10.2017 viestin asiakaspalvelumme sähköpostiin (asiakaspalvelu at neulomo.com). Kirjoita viestisi otsikkokenttään ”kuluttajatesti”. Ilmoita viestissä oma kokosi.


13.9.2017

On mahtavaa kävellä ompelimoon ja valita materiaalit meidän omista neulontakoneistamme. Sitten ommellaan ja seuraavana päivän sovitetaan. Se on todella fantastinen tuotantokehityskuvio. Ja kaiken päälle se, että saamme kuulla asiakkaiden toiveita.”

Aamulehti 9.9.2017

Anna Huoviala
Anna Huoviala

Anna Huoviala on helsinkiläinen vaatesuunnittelija, joka innostui Nokian neulomosta heti kun sai kuulla yrityksestä vuosi sitten. Tuolloin Anna ajatteli, että Neulomon kaltaisessa yrityksessä työskentely olisi upeaa. Silloin hän ei vielä osannut aavistaa, että vuoden sisällä hän aloittaisi Neulomon ensimmäisenä omana suunnittelijana.

Aamulehden Karoliina Kallio kävi tapaamassa Annaa. Koko jutun voit lukea tästä:

https://www.aamulehti.fi/uutiset/nokian-neulomo-avasi-viikoittain-auki-olevan-pop-up-myymalan-vuoden-toimineella-yrityksella-on-jo-yksi-selkea-hittituote-200382637/


27.4.2017

“Puukuitu, käytetyt lakanat ja urea yhdistetään – Suomessa kehitetään uutta tekstiilien raaka-ainetta”

Tekniikka&Talous 25.4.2017

T&T 25.4.2017

Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Aalto-yliopisto kehittävät uudenlaista teollisen mittakaavan kuituteknologiaa. Nokian Neulomon toimitusjohtaja Vesa Moisio on hankkeessa neuvonantaja, advisory board member.

“Tavoitteena on valmistaa puukuiduista ja käytöstä poistetuista puuvillatekstiileistä, kuten käytetyistä lakanoista ja pyyhkeistä, viskoosityyppistä kuitua tekstiilituotteiden raaka-aineeksi.

Projektissa kehitetään erityisesti karbamaatti-, BioCelSol- ja Ioncell-F-teknologioita, jotka ovat ympäristöystävällisempiä ja turvallisempia kuin rikkihiilen käyttöön perustuvan viskoosin valmistus.”

Koko artikkelin voit lukea tästä:

http://www.tekniikkatalous.fi/tiede/tutkimus/puukuitu-kaytetyt-lakanat-ja-urea-yhdistetaan-suomessa-kehitetaan-uutta-tekstiilien-raaka-ainetta-6643637

Tarkemmin voit tutustua ympäristöystävälliseen Ioncell-F -prosessiin täällä:

http://bio2.aalto.fi/fi/research_groups/biorefineries/ioncell/


26.1.2017

Nokian Neulomo on tehnyt tekstiilialan vanhojen käytäntöjen kyseenalaistamisesta kaupallisen mahdollisuuden.”

Aamulehti 24.1.2017

Vesa Moisio ja Marika Snellman
Vesa Moisio ja Marika Snellman

Aamulehden Anni Erkko ja Pekka Karhunen kävivät jututtamassa Nokian Neulomon Marika Snellmania ja Vesa Moisiota. Moisio ja Snellman kertovat sosiaalisesta mediasta sekä siitä kuinka Neulomon asiakkaat otetaan mukaan suunnitteluprosessiin. Myös Neulomon mallit ovat tavallisia suomalaisia naisia. Aamulehdestä voit lukea myös Moision ja Snellmanin ajatuksia suomalaisesta vaatetuotannon mahdollisuuksista:

“Emme ole halvin mahdollinen valinta, mutta vastuullisuuden merkitys kuluttajien päätöksenteossa kasvaa. Esimerkiksi Britanniassa merkittävä osa kuluttajista on valmis maksamaan lastenvaatteista, joiden toimitusketju on läpinäkyvä, sanoo Moisio.”

“Suomalaisuus on etu. Sen minkä hinnassa häviää, voittaa ajassa ja kontrolloitavuudessa. Tällä hetkellä esimerkiksi Portugali on tuotantomaana hankala ja epäluotettava, sanoo myyntijohtaja Marika Snellman.”

Aamulehden artikkelista voit lukea lisäksi kuinka Nokian neulomo oikein tulikaan perustaneeksi alihankkijatuotannon lisäksi oman vaatebrändin, Neulomon! Entä millaisia visioita Marika Snellmanilla on tulevaisuudesta?

Neulomosta ja muista artikkelissa esitellyistä yrityksistä, Muotikuusta ja Agtuvista, voit lukea lisää tästä:

https://www.aamulehti.fi/raha/suomalainen-vaatebrandi-sai-alkunsa-kun-isa-ei-loytanyt-allergiselle-pojalleen-sopivia-sormikkaita-24225165/


1.11.2016

”Dream Weavers”

Blue Wings 10/2016

Dream Weavers. Blue Wings 10/2016
Dream Weavers. Blue Wings 10/2016

News from the Finnish textile industry has been bleak of late. But one bold local hero is hiring rather than firing. The looms are busy again at Nanso Group’s former textile mill in Nokia. Production was relaunched in August by a gutsy entrant, Nokian Neulomo, proprietors of the largest certified organic clothing factory in the Nordic countries.

Demand for locally produced textiles is skyrocketing, yet it is virtually impossible to find 100 per cent Finnish-made fashion in high street stores.

“We absolutely believe that there is sufficient demand for our textiles and also for our own ethically conscious fashion label, Neulomo,” says CEO Vesa Moisio.
“We make relaxed, but stylish clothing for ‘ordinary’ Finnish women of all ages, sizes and figures,” sums up Moisio.

The mill also produces textiles for brands inclucing Tauko, Papu, and Uhana, with 50 more on the waiting list. “Next year we will launch our B2B business internationally.”

After a successful pre-sales period in its Weecos.com webstore, the Neulomo brand will be launched in Prisma hypermarkets across Finland, “taking the business to the next level,” says Moisio. “There seems to be huge market demand for a truly Finnish clothing brand. We are honoured to fill this need,” he adds.


18.10.2016

”Suomalaisilla naisilla on ongelma” – Marika Snellman haluaa pelastaa naisten itsetunnon, Nanson lakkauttaman vaatetehtaan hän jo pelasti”

Helsingin Sanomat 15.10.2016

Marika Snellman
Marika Snellman

“Neulomo etsi malleiksi tavallisia suomalaisia naisia, ja hakijoita oli yli 800. ”Itse en olisi uskaltanut hakea tällaiseksi malliksi ikinä.”, kertoo Neulomon myyntijohtaja Marika Snellman Helsingin Sanomien Virve Rissaselle ja Rami Marjamäelle. ”Haluan, että yritykseni valmistaa vaatteita, joissa on hyvä olla minkäkokoisena tahansa.”

Marika Snellman ei osaa ajatella pienesti – Hesarin jutussa Snellman myöntää aikovansa pelastaa suomalaisen vaateteollisuuden.

Neulomo on nyt saapunut Prismoihin. Prisman Snellman valitsi, koska halusi vaatteet kaikkien suomalaisten naisten ulottuville. Prismassa ajatuksesta innostuttiin.

Snellmanin ensimmäinen ajatus oman Neulomo-kokoelman vaatteista oli, etteivät ne saa ahdistaa. Tavallaan hän ajatteleekin vaatteita itselleen – hän haluaa laittaa päälle sitä mitä huvittaa eikä tahdo miettiä kehtaako mennä leggingseissä vai ei: ”Kohdeasiakas on suomalainen nainen, ja suomalainen nainen on mukavuudenhaluinen.”

Marikasta ja Neulomon synnystä voit lukea lisää Hesarin artikkelista: https://www.hs.fi/raha/art-2000002925461.html


3.8.2016

Olemme vakuuttuneita, että kuluttaja arvostaa vastuullista, hyvälaatuista kotimaista designia vaatteissaan”

YLE 1.7.2016

Vesa Moisio
Vesa Moisio
Nokian Neulomo toimii entisessä Nanson tehtaassa
Nokian Neulomo toimii entisessä Nanson tehtaassa

Ylen Anne Heino ja Terri Niemi kävivät Nokian Neulomolla. Toimitusjohtajamme Vesa Moisio kertoi heille uskovansa, että kotimaisille eettisesti tuotetuille vaatteille riittää kysyntää. “Siitä osoituksena me olemme päässeet Prisman kanssa sopimukseen merkittävän yhteistyön aloittamisesta.”

Nokian Neulomo suunnittelee, myy, markkinoi ja tuottaa neuloksia, tekstiilejä ja valmisvaatteita ja alihankintavalmistus on keskeinen osa toimintaa myös tulevaisuudessa.

Nokian Neulomo lanseeraa myös oman naistenvaatemalliston, joka tulee myyntiin verkkokauppaan ja Prisma-ketjun marketteihin.

“On kiva olla päivän hyvä uutinen.”

Koko jutun voit lukea tästä: https://yle.fi/uutiset/3-8998041


LEHDISTÖTIEDOTE 1.7.2016

Nokian Neulomo Oy ostaa Nanson Nokian tehtaan liiketoiminnan

Nokian Neulomo Oy ja Nanso Group Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa Nanso Group myy Nokian trikootuotannon ja vaatevalmistuksen Nokian Neulomolle, joka jatkaa näin Suomen vaateteollisuuden pitkää perinnettä. Nokian Neulomon tuotannon kivijalkana ovat kotimaisuus, ekologisuus ja eettisyys. Nokian Neulomo lanseeraa myös oman naistenvaatemalliston, jonka ensimmäiset tuotteet tulevat verkkokauppaan ennakkomyyntiin 4.7, ja Prisma-ketjuun mallisto tulee lokakuussa 2016. Tehtaan henkilömäärän arvioidaan kasvavan. Ensimmäinen työntekijöiden ja kumppaneiden rekrytointitilaisuus pidetään elokuun alussa.

Suomalaisen trikootuotannon ja vaatevalmistuksen merkittävimmän jäljellä olevan tehtaan toiminnan jatkuminen varmistui, kun Nokian Neulomo Oy sopi Nanson Nokian tehtaan liiketoiminnan ostamisesta. Nokian Neulomo haluaa rakentaa Suomeen uuden ajan vaateteollisuutta läpinäkyvän tuotannon keinoin ja edistää näin vastuullista ja kestävän kehityksen mukaista tekstiili- ja valmisvaateteollisuutta Suomessa.

”Olemme selvittäneet tehtaan toimintaedellytyksiä kevään ajan. Olemme vakuuttuneet siitä, että suomalaiset kuluttajat ovat kiinnostuneita vastuullisesti valmistetuista, laadukkaista ja kohtuuhintaisista kotimaisista neuloksista ja vaatteista. Neulomon Nokian tehtaan kokoluokka on arviomme mukaan tähän kysyntään sopiva ja tehtaan toiminnan jatkamiselle Nokian Neulomon toimesta on taloudelliset edellytykset. Nanson kanssa on sovittu tuotannollisen yhteistyön jatkumisesta”, toteaa Nokian Neulomon toimitusjohtaja Vesa Moisio toiminnan edellytyksistä.

Liiketoimintakaupalla on myös merkittäviä työllisyysvaikutuksia. Suunniteltu vaatevalmistuksen laajentaminen tarkoittaa henkilömäärän lisäystä vaatevalmistuksessa. Tehtaan toiminnan muutoksia ja muutosten muita vaikutuksia henkilöstöön selvitetään elokuusta alkaen. Ensimmäinen muutoksiin liittyvä työntekijöiden ja kumppaneiden rekrytointitilaisuus järjestetään elokuun alussa.

Nokian Neulomo lanseeraa kesän ja syksyn aikana myös oman tuotemerkin, Neulomon. Neulomo- tuotemerkki on suunnattu Suomen markkinoille, kaiken ikäisille ja kaiken kokoisille suomalaisille naisille. Neulomo tulee suunnittelemaan suuren osan tuotteista yhdessä suomalaisten naisten kanssa. Ensimmäisten Neulomo-tuotteiden ennakkomyynti alkaa maanantaina 4.7. Nokian Neulomon verkkokaupassa, joka sijaitsee Weecos.comissa. Kesän ennakkomyyntikampanjoiden menestyksellä on suora vaikutus Nokian Neulomon uusiin rekrytointeihin ja työllistämiseen.

Prisma-ketjuun Neulomon naistenvaatemallisto tulee myyntiin lokakuussa. ”Näemme tärkeänä, että Suomessa on omaa vaateteollisuutta. Vastaamme suureen, meille usein esitettyyn toiveeseen, kun voimme jatkossa tarjota Prismoissa juuri suomalaisille naisille Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja tuotteita”, valikoimajohtaja Päivi Hole SOK:lta iloitsee.

Kevään aikana Nokian tehtaalla on Nokian Neulomon toimesta valmistettu vaatteita myös muille tuotemerkeille. Myyntiin tulleet Nokialla tuotetut Made in Nokia – yhteistyötuotteet on myyty loppuun lyhyessä ajassa. Nokian Neulomon yhteistyökumppaneina ovat olleen muun muassaPapu Design ja TAUKO Design, ja työn alla ovat tällä hetkellä muun muassa Varustelekan ja Uhana Designin tuotteet. Alihankintavalmistus on keskeinen osa Nokian Neulomon toimintaa myös tulevaisuudessa.

——

LISÄTIEDOT:

Toimitusjohtaja, Vesa Moisio, Nokian Neulomo Oy, p. 040 500 6774, yritystä koskevat asiat

Myyntijohtaja, CSO, Marika Snellman, Nokian Neulomo Oy, p. 045 784 00000, Neulomo-brandia koskevat asiat

——

Nokian Neulomo Oy lyhyesti:
Nokian Neulomo Oy on perustettu marraskuussa 2015 hyödyntämään vaatetusteollisuuden globaalia megatrendiä; vastuullinen lähituotanto, ekologiset materiaalit ja kierrätystalous. Yritys suunnittelee, myy, markkinoi ja tuottaa innovatiivisia neuloksia, tekstiilejä ja valmisvaatteita mahdollisimman läpinäkyvästi. Yrityksen tehdas ja pääkonttori sijaitsevat Nokialla. Yrityksen tavoitteena on vuoteen 2020 mennessä olla Euroopan merkittävin vastuullisen vaatetustuotannon kokonaistoimittaja ja kehittäjä.

Neulomo – tuotemerkistä lyhyesti:
Neulomo on Nokian Neulomo Oy:n suomalaisten naisten kanssa, suomalaisille naisille suunnittelema ja tuottama naistenvaatemallisto. Ensimmäisten Neulomo-tuotteiden ennakkomyynti alkaa 4.7 Neulomon verkkokaupassa, ja jakelu laajenee Prisma-ketjuun lokakuussa.

NokianNeulomo_virallinenkuva

KUVA Mikko Ovaska Photography


Aamulehti
Talous 16.2.2016 07:27
Kirjoittaja Jorma Huovinen

Kolumni: Toiveikasta pöhinää liki 100-vuotiaalla Nansolla

…Kun Nanso Group Oy vasta suunnitteli viime syksynä tehtaansa lakkauttamista, paikkakunnalle perustettiin Nokian Neulomo Oy, joka ryhtyi suunnittelemaan tuotannon haltuunottoa Nanson siirtyessä Viroon.Pyörät laitettiin pyörimään vauhdilla.Neulomon toimitusjohtajalla Vesa Moisiolla ja nokialaisen vaatemerkin Papu Designin perustajalla Anna Kurkelalla oli jo tässä kuussa käsissään ensimmäiset Nansolla valmistetut koe-erän tuotteet…. LUE LISÄÄ

Nokian Uutiset
14.2.2016 17:40

Neulomo sai ensimmäiset tuotteet Nanson tehtaalta – Pian mukana toinenkin valmistaja

NokianUutiset_Vesa_ja_Anna_2
Kuva Heli Keskinen / Arkisto

Nokian Nanson tehtaan haltuun ottamista suunnitteleva Nokian Neulomo on saanut ensimmäiset valmiit tuotteet koe-erästä. Nanson tehtaalla on tehty Neulomolle koetuotannossa nokialaisen Papu Designin vaatteita.– Saimme juuri käsiimme ensimmäiset mallikappaleet Papun tuotteista ja olemme tyytyväisiä niiden laatuun, sanoo Neulomon toimitusjohtaja Vesa Moisio.Koe-erästä valmistuu muun muassa Papun suosittua Kanto-mekkoa. Tuotteita ommellaan parhaillaan valmiiksi vaatteiksi Nanson tiloissa… LUE LISÄÄ


Talouselämä
08.02.2016 18:10

Viimeisiä viedään Suomen vaatetehtaista

Talouselämä_Muotikuu
Kuva Talouselämä, Muotikuun ompelimo

…Uusimmat uutiset vaatetuotannon lopetuksesta ovat tulleet Nokialta, jossa Nansoilmoitti syksyllä lopettavansa trikoiden valmistuksen tämän vuoden aikana. Ilmoituksen jälkeen syntyi pikavauhtia Nokian Neulomo -niminen yritys, joka selvittää mahdollisuuksia tuotannon jatkamiseen.

”Selvitykset ovat käynnissä. Jatkamme neuvotteluja Nanson kanssa”, sanoo Nokian Neulomon toimitusjohtaja Vesa MoisioLUE LISÄÄ


Aamulehti
23.01.2016 paperijulkaisu

Aamulehti_23012016_iso

Aamulehti_23012016_teksti


Nokian Uutiset
22.1.2016 06:00

Neulomo puuhaa vauhdilla: Ovatko he Nanson Nokian tehtaan pelastajat?

NokianUutiset_Anna_ja_Vesa_1
Kuva Nokian Uutiset

Siinä ne nyt ovat. Ensimmäiset Nanson tehtaalta tulleet näytetilkut. Nokian Neulomon toimitusjohtaja Vesa Moisio sekä Papu Designin ja Weecosin perustaja Anna Kurkela hypistelevät tilkkuja hymyillen. Hyvältä näyttää.– Ne ovat vasta ensimmäisiä värinäytteitä. Pääsemme arvioimaan laatua tarkemmin sitten, kun käsissämme on valmis vaate, Anna Kurkela sanoo.Näytteiden laatu on kuitenkin niin hyvää, että työtä jatketaan… LUE LISÄÄ


Nokian Uutiset
14.1.2016 11:39

Uusi tuotanto on jo käynnissä: Nanson tehtaalla tehdään nyt Papu Designia

NokianUutiset_Nanson_tehdas_2
Kuva Nokian Uutiset

Nanson Nokian tehtaalla tapahtuu jo uutta. Nokian Neulomon ensimmäinen neuloserä on käsittelyssä.Tehtaalla tehdään parhaillaan värikokeita. Alkaneessa koetuotannossa valmistetaan noin 500 kiloa neulosta.– Määrä on toki vähäinen siihen nähden, minkälaista kokonaisvolyymiä tavoittelemme, huomauttaa Nokian Neulomon toimitusjohtaja Vesa Moisio.Tavoitteena on, että ensimmäiset neulokset ovat valmiina helmikuun alkupuolella. Koetuotannossa valmistetaan ainakin nokialaisen lastenvaatevalmistajan Papu Designin tuotteita. Tuotteet menevät normaalisti myyntiin… LUE LISÄÄ


Nokian Uutiset
8.1.2016 09:50

Nokian Neulomo aloittaa koetuotannon tehtaalla

NokianUutiset_Nanson_Tehdas
Kuva Nokian Uutiset

Hetki sitten perustettu Nokian Neulomo Oy kertoo aloittavansa pian koetuotannon.– Tilasimme juuri Italiasta luomupuuvillalankaa, jolla teemme pienimuotoisesti koetuotantoa Nanson tehtaalla, kertoo Nokian Neulomon projektipäällikkö Vesa Moisio.Koetuotannosta valmistuu ensimmäiset mallistot mukana oleville yrityksille. Nokian Neulomo Oy:ssä ovat mukana muun muassa nokialainen lastenvaate- ja lifestyle-brändi Papu Design ja kierrätystekstiileihin toimintansa perustava TAUKOdesign sekä verkkokauppa-alusta Weecos… LUE LISÄÄ


Yleisradio
Tampere 14.12.2015 06:25

Pieni vaatevalmistaja hyötyy taantumasta – lastenvaatteiden kauppa käy huonoina aikoina

YLE_Lotta_pakkaa_Papua
Kuva YLE, Lotta Heinämäki pakkaa Papun vaatteita

…Papu Design on mukana tekstiilialan yrityksistä koostuvassa ryhmässä, joka parhaillaan harkitsee Nanson Nokian tehtaan ostamista vastaperustetun tuotantoyhtiön nimiin. Nokian Neulomo osakeyhtiöön kuuluvat papulaisten lisäksi kierrätystekstiileihin liiketoimintansa perustava TAUKOdesign sekä ekologisten toimijoiden verkkokauppa-alusta Weecos…. LUE LISÄÄ


Yleisradio
Talous 9.12.2015 16:27

Nokian Neulomosta Nanson tehtaalle jatkaja?

Nanso Nokia lankakeriä PA 30012008 Yle Petri Aaltonen
Kuva YLE, Petri Aaltonen

Nanson Nokian tehtaan mahdollisuuksia selvittävä ryhmittymä arvioi, että tuotannon jatkumiselle on hyvät perusteet. Toimintamahdollisuuksia voi löytyä esimerkiksi ekologisten ja kierrätystekstiilien piiristä… LUE LISÄÄ


Aamulehti
Kotimaa 8.12.2015 19:36

Nanson tehdas saattaa saada jatkajan Nokialla – selvitystyö käynnissä

Aamulehti_Nanson_tuotteita
Kuva Aamulehti

Tänä syksynä rekisteröity Nokian Neulomo Oy harkitsee Nanso Groupin Nokian tuotantolaitoksen toiminnan hankkimista kokonaan tai osittain. Jos ratkaisu on myönteinen, tuotantotoiminta jatkuisi Nokialla Nanson nykyisissä tiloissa ja koneilla.- Selvitämme parhaillaan, onko taloudellisia edellytyksiä toiminnan jatkamiseen, kertoo Nokian Neulomo Oy:n toimitusjohtaja Vesa Moisio… LUE LISÄÄ


Kauppalehti
Talous 8.12.2015 19:01

Nanson Nokian tehtaalle luvassa jatkoa

Kauppalehti_MeeriUtti
Kuva Kauppalehti, Meeri Utti

Nanso lopettaa Nokian trikootehtaansa tuotannon ensi vuoden syksyllä, koska toimintaa ei saatu kannattavaksi. Nanso tekee tänä vuonna tappiota neljättä vuotta peräkkäin.

Tehdas saattaa jatkaa toimintaansa uuden omistajan käsissä, sillä sitä varten on perustettu uusi Nokian Neulomo-yhtiö.

Nokian Neulomon erityisosaamista on toimitusjohtaja Vesa Moision mukaan tekstiilien suunnittelu ja tuotanto, jotka hyödyntävät ekologisia ja innovatiivisia materiaaleja sekä kiertotalouden mahdollisuuksia. Se myös myy ja markkinoi näin valmistettuja tekstiilejä… LUE LISÄÄ


Helsing Sanomat
Talous 8.12.2015 13:07

Nanso lopettaa trikoon kudonnan Suomessa – joukko pienyrittäjiä haaveilee tehtaan ostosta

HelsinginSanomat_Nanson_tehtaanmyymala_Nokialla
Kuva Helsingin Sanomat, Nanson tehtaanmyymälä Nokialla

Nokian tehtaan tulevaisuus on Nanson lähdöstä huolimatta hieman raollaan, sillä joukko vaatetus- ja tekstiilialan yrityksiä harkitsee tehtaan ostamista yhteisen tuotantoyhtiön nimiin.

Nokian neulomo -nimisessä yhtiössä ovat muun muassa ekologisten tuotteiden verkkokauppa-alusta Weecos Nokialta, lastenvaatebrändi Papu Design sekä kierrätystekstiilejä hyödyntävä Taukodesign… LUE LISÄÄ


Yleisradio
Kotimaa

Nanso kutistuu Suomessa – neuvottelujen tulos kuolinisku Nokian tehtaalle

YLE_Nanson_Tehdas
Kuva Heli Mansikka / Yle

…Käytyjen yt-neuvottelujen aikana ryhmä kotimaisia vaatetus- ja tekstiilialan toimijoita on selvittänyt mahdollisuuksia ostaa Nokian tuotannollinen toiminta ja ryhtyä harjoittamaan omaa itsenäistä tuotantoa. Ryhmä jatkaa edelleen selvityksiä…. LUE LISÄÄ